Zonneboiler Nispen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Nispen? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze pagina bekijk jij accurate informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nispen.

zonneboiler systeem installeren in 4725

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Roosendaal verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €130 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Nispen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Nispen! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Roosendaal. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met goede installateurs uit jullie streek. Verderop achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nispen. De (zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Nispen liggen tussen de €2475 en €3150, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor velerlei gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €65 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€55
100 liter2€2.800 – €3.125€105
200 liter2€3.100 – €3.900€135
300 liter3€4.600 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-nispen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Nispen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1675. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nispen

 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Roosendaal een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.roosendaal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nispen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nispen!

 • De warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!