Zonneboiler Moerstraten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Moerstraten? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je waardevolle info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Moerstraten.

zonneboiler systeem installeren in 4727

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Roosendaal verbruikt 1360 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4727
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Moerstraten vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Moerstraten! Dankzij onze website ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Roosendaal. Of bezoek kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Moerstraten. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Moerstraten liggen tussen de €2900 en €4350, met installatie inclusief. De installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor velerlei scenario’sde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €180 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€60
100 liter2€2.750 – €3.025€100
200 liter2€3.275 – €3.925€130
300 liter3€4.600 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-moerstraten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt snel een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Moerstraten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €850 tot €1125. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Moerstraten

 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO400L), vermogen 328 [KW], €2230 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3212 [KW], €2184 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Roosendaal mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.roosendaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Moerstraten aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Moerstraten!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!