Zonneboiler Heerle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Heerle? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker tref je accurate info aangaande een zonneboiler kopen in Heerle.

zonneboiler systeem installeren in 4726

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Roosendaal stookt 1360 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4726
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Heerle vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Heerle! D.m.v. deze pagina achterhaal je snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Roosendaal. Of bezoek de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder check je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op referenties en eventuele keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Heerle. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Heerle variëren tussen €2900 en €4400, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor een variatie aan omstandigheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €75 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€70
100 liter2€2.850 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.825€135
300 liter3€4.425 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-heerle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Via deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heerle (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €650 tot wel €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heerle

 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 337 [KW], €2292 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO400L), vermogen 303 [KW], €2060 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3174 [KW], €2158 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Roosendaal een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.roosendaal.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Heerle aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Heerle!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!