Zonneboiler Halderberge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Halderberge? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze tool tref je accurate informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Halderberge.

zonneboiler systeem installeren in 4731

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Halderberge gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Halderberge vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Halderberge! Middels onze tool check je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Halderberge. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs in je omgeving. Bijgaand bekijk jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Halderberge. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Halderberge liggen tussen de €2925 en €3250, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor velerlei situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€65
100 liter2€2.875 – €3.025€95
200 liter2€3.225 – €3.900€145
300 liter3€4.475 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-halderberge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Halderberge (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Halderberge

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen RS2401-3 150L), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS400L), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-750), vermogen 3068 [KW], €2086 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Halderberge een groene lening of kleine subsidie. Check www.halderberge.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Halderberge aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Halderberge!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente