Zonneboiler Oud Gastel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Oud Gastel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via deze pagina tref je toepasbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oud Gastel.

zonneboiler systeem installeren in 4751

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een alledaags gezin in Halderberge gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4751
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Oud Gastel vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Oud Gastel! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Halderberge. Of klik door naar kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oud Gastel. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oud Gastel fluctueren tussen de €2400 en €4350, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een aantal voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €170 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€50
100 liter2€2.850 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.825€130
300 liter3€4.575 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-oud-gastel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Via deze gegevens kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Oud Gastel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oud Gastel

 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3263 [KW], €2219 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.
 • Sowise (SHW 160), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Halderberge soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.halderberge.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oud Gastel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oud Gastel!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!