Zonneboiler Hoeven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hoeven? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze tool doorzoek je uitgebreide raadgeving over een zonneboiler kopen in Hoeven.

zonneboiler systeem installeren in 4741

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een standaard woning in Halderberge verbruikt 1520 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4741
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Hoeven vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Hoeven! D.m.v. onze vergelijker check je zonder problemen een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Halderberge. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hoeven. Een zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Hoeven vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3550, inclusief installeren. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor verschillende voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €90 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.650€60
100 liter2€2.850 – €3.050€95
200 liter2€3.275 – €3.950€140
300 liter3€4.400 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-hoeven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hoeven (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoeven

 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3431 [KW], €2333 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES 396), vermogen 3575 [KW], €2431 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Halderberge wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.halderberge.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hoeven aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hoeven!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!