Zonneboiler Bosschenhoofd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bosschenhoofd? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze website lees je veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Bosschenhoofd.

zonneboiler systeem installeren in 4744

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een alledaags gezin in Halderberge gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4744
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Bosschenhoofd vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Bosschenhoofd! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Halderberge. Of bezoek de website kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in je omgeving. Bijgaand bekijk je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificering. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bosschenhoofd. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk is er nog een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Bosschenhoofd liggen tussen de €2850 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website bekijk jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal voorbeelden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €110 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.675€40
100 liter2€2.925 – €3.175€75
200 liter2€3.150 – €3.950€125
300 liter3€4.525 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-bosschenhoofd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Bosschenhoofd (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bosschenhoofd

 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-HBB500L), vermogen 3322 [KW], €2259 subsidie.
 • Wolf (Zonne-energiesysteem SEM-2 300 & 2xF3-1), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Halderberge mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.halderberge.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bosschenhoofd aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bosschenhoofd!

 • Een warmtepomp: haalt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!