Zonneboiler Stampersgat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Stampersgat? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze website doorzoek jij samengestelde adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Stampersgat.

zonneboiler systeem installeren in 4754

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Halderberge verbruikt 1520 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4754
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Stampersgat vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Stampersgat! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Halderberge. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit de buurt. Hierna achterhaal jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie voorziet in je watervoorziening en een warme woning. Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Stampersgat. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Stampersgat komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. In het volgende kopje vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verschillende mogelijkheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.775 – €3.075€75
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-stampersgat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Stampersgat (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Stampersgat

 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO1000L), vermogen 3526 [KW], €2398 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB95TX 2,37), vermogen 1322 [KW], €899 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Halderberge een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.halderberge.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Stampersgat aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Stampersgat!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!