Zonneboiler Teteringen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Teteringen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze tool vind jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Teteringen.

zonneboiler systeem installeren in 4847

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een alledaags gezin in Breda verbruikt 1020 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4847
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Teteringen vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Teteringen! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Breda. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand check jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Teteringen. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Teteringen zitten gemiddeld tussen €2900 en €3700, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor verschillende gevallen de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €150 per jaar (energieprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€50
100 liter2€2.900 – €3.175€100
200 liter2€3.250 – €4.000€130
300 liter3€4.450 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-teteringen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Teteringen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle installaties die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot wel €1550. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Teteringen

 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EXAP_2_15_40_650), vermogen 3302 [KW], €2245 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xES2V/2,0S AL), vermogen 2262 [KW], €1538 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Breda een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.breda.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Teteringen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Teteringen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!