Zonneboiler Oudemolen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oudemolen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van deze pagina doorzoek je toepasbare gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oudemolen.

zonneboiler systeem installeren in 4796

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Moerdijk gebruikt 1410 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Oudemolen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Oudemolen! Middels deze pagina achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Moerdijk. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop lees je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oudemolen. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oudemolen fluctueren tussen de €2600 en €3450, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende omstandigheden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €180 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.750 – €3.025€100
200 liter2€3.100 – €3.875€115
300 liter3€4.450 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-oudemolen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Door deze info kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oudemolen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €875 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oudemolen

 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C19_49_300), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 9,48), vermogen 3437 [KW], €2337 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Moerdijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.moerdijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oudemolen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oudemolen!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!