Zonneboiler Langeweg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Langeweg? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je bruikbare toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Langeweg.

zonneboiler systeem installeren in 4772

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Moerdijk gebruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit betekent een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4772
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Langeweg vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Langeweg! Aan de hand van deze pagina ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Moerdijk. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Langeweg. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er installaties met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Langeweg schommelen tussen de €2650 en €3100, inclusief installeren. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €145 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.275 – €3.825€135
300 liter3€4.550 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-langeweg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Via deze gegevens kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Langeweg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1750. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Langeweg

 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 500L), vermogen 3255 [KW], €2213 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Moerdijk een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.moerdijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Langeweg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Langeweg!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!