Zonneboiler Zevenbergschen Hoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Zevenbergschen Hoek? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product kent twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Via de zonneboiler-vergelijker vind je praktische adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Zevenbergschen Hoek.

zonneboiler systeem installeren in 4765

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een alledaags gezin in Moerdijk stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Oftewel, een forse besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4765
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Zevenbergschen Hoek vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Zevenbergschen Hoek! Door middel van onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Moerdijk. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zevenbergschen Hoek. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zevenbergschen Hoek schommelen tussen de €2500 en €3150, met montage. Het systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje bekijk jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een aantal situatiesde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.900 – €3.150€80
200 liter2€3.250 – €3.975€110
300 liter3€4.450 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-zevenbergschen-hoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie verdere info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Zevenbergschen Hoek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle types die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zevenbergschen Hoek

 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3511 [KW], €2387 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 300L), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Moerdijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.moerdijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zevenbergschen Hoek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zevenbergschen Hoek!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!