Zonneboiler Noordhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Noordhoek? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels zonneboilerrevolutie.nl tref jij toepasbare raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Noordhoek.

zonneboiler systeem installeren in 4759

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Moerdijk verbruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Noordhoek vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Noordhoek! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Moerdijk. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand ontdek je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Noordhoek. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Noordhoek zitten gemiddeld tussen €2625 en €4250, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna check je voor enkele mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €80 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€40
100 liter2€2.800 – €3.000€105
200 liter2€3.175 – €3.800€120
300 liter3€4.500 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-noordhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Middels het verbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Noordhoek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot €1000. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Noordhoek

 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3318 [KW], €2256 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (SET 100 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3874 [KW], €2634 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Moerdijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.moerdijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Noordhoek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Noordhoek!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!