Zonneboiler Kruisland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Kruisland? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij toepasbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Kruisland.

zonneboiler systeem installeren in 4756

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Steenbergen gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Kruisland vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Kruisland! Door middel van onze tool vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Steenbergen. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Dan vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kruisland. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Kruisland schommelen tussen de €2875 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €170 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.100 – €3.825€130
300 liter3€4.475 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-kruisland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kruisland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Kruisland

 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB1000L), vermogen 3545 [KW], €2411 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 2,37), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Steenbergen soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.steenbergen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Kruisland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kruisland!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!