Zonneboiler Standdaarbuiten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Standdaarbuiten? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze tool bekijk jij actuele informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Standdaarbuiten.

zonneboiler systeem installeren in 4758

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een gemiddelde woning in Moerdijk verbruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4758
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Standdaarbuiten vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Standdaarbuiten! Door gebruik te maken van deze website check je snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Moerdijk. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met competente installatiebedrijven in je omgeving. Hierna vind je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Standdaarbuiten. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Standdaarbuiten schommelen tussen de €2400 en €3000, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor enkele gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €120 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€65
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.525 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-standdaarbuiten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Via deze info kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Standdaarbuiten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €900 tot wel €1425. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Standdaarbuiten

 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB800L), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 4,74), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Moerdijk een groene lening of kleine subsidie. Check www.moerdijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Standdaarbuiten aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Standdaarbuiten!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!