Zonneboiler Zevenbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zevenbergen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem bestaat in de basis uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze tool check je praktische informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zevenbergen.

zonneboiler systeem installeren in 4761

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een gemiddelde woning in Moerdijk gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit houdt in een forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4761
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Zevenbergen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Zevenbergen! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Moerdijk. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zevenbergen. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Zevenbergen liggen tussen de €2675 en €3900, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website vind je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor velerlei mogelijkheden de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €60 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€55
100 liter2€2.825 – €3.200€100
200 liter2€3.100 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-zevenbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Zevenbergen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zevenbergen

 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • DAXX (1×20 + 300L), vermogen 1738 [KW], €1182 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Moerdijk een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.moerdijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zevenbergen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zevenbergen!

 • Warmtepomp: haalt energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!