Zonneboiler Fijnaart

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Fijnaart? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze website vind jij omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Fijnaart.

zonneboiler systeem installeren in 4793

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Moerdijk stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4793
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Fijnaart vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Fijnaart! Middels onze tool tref je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Moerdijk. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in de buurt. Hierna ontdek je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor je watervoorziening en een warme woning. Het systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Fijnaart. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Fijnaart zitten gemiddeld tussen €2425 en €4150, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Verderop ontdek je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €125 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€55
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.275 – €3.850€120
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-fijnaart

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Fijnaart (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle modellen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Fijnaart

 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C19_33_200), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 7,11), vermogen 3246 [KW], €2207 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Moerdijk een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.moerdijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Fijnaart aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Fijnaart!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!