Zonneboiler Klundert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Klundert? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker tref jij accurate adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Klundert.

zonneboiler systeem installeren in 4791

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Moerdijk stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4791
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Klundert vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Klundert! Via onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Moerdijk. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de gemeente. Onderstaand vind je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Klundert. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Klundert fluctueren tussen de €2600 en €4000, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€45
100 liter2€2.900 – €3.050€90
200 liter2€3.200 – €3.825€125
300 liter3€4.500 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-klundert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Door deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Klundert (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1475. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Klundert

 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • DAXX (2×22 + 300L), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 7,11), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Moerdijk mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.moerdijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Klundert aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Klundert!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!