Zonneboiler Prinsenbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Prinsenbeek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Prinsenbeek.

zonneboiler systeem installeren in 4841

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een standaard woning in Breda verbruikt 1020 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4841
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Prinsenbeek vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Prinsenbeek! Met behulp van deze website bekijk je zonder problemen een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Breda. Of benader echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Prinsenbeek. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Prinsenbeek komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4100, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op onze website tref jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €85 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.850 – €3.200€75
200 liter2€3.150 – €3.800€110
300 liter3€4.400 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-prinsenbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Prinsenbeek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle types die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Prinsenbeek

 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C2_19_49_650), vermogen 3461 [KW], €2353 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xEM1V/2,0S), vermogen 2263 [KW], €1539 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Breda mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.breda.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Prinsenbeek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Prinsenbeek!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!