Zonneboiler Willemstad

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Willemstad? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl tref jij bruikbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Willemstad.

zonneboiler systeem installeren in 4797

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Moerdijk gebruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4797
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Willemstad vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Willemstad! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Moerdijk. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hierna ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. De installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Willemstad. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Willemstad komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3650, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor diverse voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€45
100 liter2€2.850 – €3.175€90
200 liter2€3.125 – €3.950€115
300 liter3€4.550 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-willemstad

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Willemstad (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Willemstad

 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C2_15_39_450), vermogen 3164 [KW], €2152 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB500TX 9,48), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Moerdijk mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.moerdijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Willemstad aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Willemstad!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!