Zonneboiler Terheijden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Terheijden? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze vergelijker vind jij bruikbare info die helpen bij een zonneboiler kopen in Terheijden.

zonneboiler systeem installeren in 4844

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een alledaags huishouden in Drimmelen verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €150 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4844
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Terheijden vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Terheijden! Met behulp van onze website vind je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Drimmelen. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Terheijden. Een zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Terheijden komen gemiddeld uit tussen €2750 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor diverse voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (energieprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€65
100 liter2€2.950 – €3.100€100
200 liter2€3.150 – €3.875€125
300 liter3€4.450 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-terheijden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Terheijden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Terheijden

 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_15_39_650), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 5xEM1V/2,0S), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Drimmelen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.drimmelen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Terheijden aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Terheijden!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!