Zonneboiler Strijbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Strijbeek? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina check jij omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Strijbeek.

zonneboiler systeem installeren in 4856

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Alphen-Chaam stookt 1800 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een zonneboiler installateur in Strijbeek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Strijbeek! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Alphen-Chaam. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in je omgeving. Hierna bekijk jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie zorgt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toegepast door grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Strijbeek. Deze oplossing is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens is er nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Strijbeek variëren tussen €2525 en €3050, inclusief plaatsing. Dit systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op onze website tref jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verscheide voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €120 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.550€40
100 liter2€2.950 – €3.175€95
200 liter2€3.125 – €3.925€125
300 liter3€4.425 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-strijbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Met deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Strijbeek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €925 tot wel €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Strijbeek

 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2073 [KW], €1410 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc21 bs 120 a label), vermogen 1260 [KW], €857 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S150-25T), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Alphen-Chaam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.alphen-chaam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Strijbeek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Strijbeek!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!