Zonneboiler Ulvenhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ulvenhout? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je veelzijdige info m.b.t. een zonneboiler kopen in Ulvenhout.

zonneboiler systeem installeren in 4858

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Alphen-Chaam stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4858
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een zonneboiler installateur in Ulvenhout vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Ulvenhout! Door middel van onze tool vind je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Alphen-Chaam. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ulvenhout. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ulvenhout schommelen tussen de €2900 en €4150, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €135 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.600€65
100 liter2€2.850 – €3.025€85
200 liter2€3.275 – €4.000€145
300 liter3€4.450 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-ulvenhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Ulvenhout (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1675. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ulvenhout

 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2068 [KW], €1406 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 160 a label), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S150-30T), vermogen 1921 [KW], €1306 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Alphen-Chaam een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.alphen-chaam.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ulvenhout aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ulvenhout!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!