Zonneboiler Klein Zundert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Klein Zundert? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze vergelijker bekijk je toepasbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Klein Zundert.

zonneboiler systeem installeren in 4882

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een doorsnee gezin in Zundert gebruikt 1700 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4882
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Klein Zundert vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Klein Zundert! Dankzij deze pagina vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Zundert. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met geschikte installateurs in je omgeving. In onderstaande box tref je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker interessant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Klein Zundert. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Klein Zundert liggen tussen de €2675 en €4300, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop check jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere gevallen de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €110 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.125€85
200 liter2€3.150 – €3.800€135
300 liter3€4.500 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-klein-zundert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Via deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Klein Zundert (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Klein Zundert

 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+4xCS150), vermogen 2769 [KW], €1883 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs 200 a label), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S300-50T), vermogen 2294 [KW], €1560 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Zundert een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.zundert.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Klein Zundert aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Klein Zundert!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!