Zonneboiler Den Hout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Den Hout? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze website check je praktische details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Den Hout.

zonneboiler systeem installeren in 4911

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags huishouden in Oosterhout stookt 1280 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4911
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Den Hout vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Den Hout! Middels deze website tref je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Oosterhout. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs in de buurt. Hierna bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. Met name interessant voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Den Hout. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Den Hout variëren tussen €2900 en €4350, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De investering kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op onze website vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €120 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.550€55
100 liter2€2.875 – €3.100€85
200 liter2€3.125 – €3.825€130
300 liter3€4.450 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-den-hout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze statistieken kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Den Hout (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot wel €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Den Hout

 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 1-150L), vermogen 1063 [KW], €723 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs 400 a label), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S250-5.0V), vermogen 2007 [KW], €1365 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Oosterhout een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.oosterhout.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Den Hout aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Den Hout!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!