Zonneboiler Made

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Made? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je praktische informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Made.

zonneboiler systeem installeren in 4921

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Drimmelen stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €145 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Made vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Made! Met behulp van deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Drimmelen. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Made. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Made liggen tussen de €2775 en €3550, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verscheide voorbeelden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €110 per jaar (energieprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€65
100 liter2€2.775 – €3.050€80
200 liter2€3.300 – €3.850€135
300 liter3€4.525 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-made

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Made (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €775 tot wel €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Made

 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-150L), vermogen 1727 [KW], €1174 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 160 a label), vermogen 1683 [KW], €1144 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S300-5.0V), vermogen 2031 [KW], €1381 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Drimmelen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.drimmelen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Made aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Made!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!