Zonneboiler Hooge Zwaluwe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hooge Zwaluwe? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker tref je handige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Hooge Zwaluwe.

zonneboiler systeem installeren in 4927

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Drimmelen stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Hooge Zwaluwe vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Hooge Zwaluwe! Door middel van onze vergelijker bekijk je zonder problemen een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Drimmelen. Of klik door naar kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna vind je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). De installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hooge Zwaluwe. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hooge Zwaluwe liggen tussen de €2800 en €3100, met installatie inclusief. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor diverse voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€50
100 liter2€2.900 – €3.075€80
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-hooge-zwaluwe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Middels deze info kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Hooge Zwaluwe (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot wel €1100. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hooge Zwaluwe

 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-200L), vermogen 2776 [KW], €1888 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc 16 bs 300 a label), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-7.5V), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Drimmelen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.drimmelen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hooge Zwaluwe aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hooge Zwaluwe!

 • Warmtepomp: wint warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!