Zonneboiler Tilburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Tilburg? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek jij accurate aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Tilburg.

zonneboiler systeem installeren in 5001

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een doorsnee huishouden in Tilburg gebruikt 870 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5001
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Een zonneboiler installateur in Tilburg vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Tilburg! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Tilburg. Of klik door naar Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Tilburg. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juli 2024 zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Tilburg komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3200, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor velerlei scenario’sde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €75 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€60
100 liter2€2.750 – €3.075€95
200 liter2€3.300 – €3.950€145
300 liter3€4.500 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-tilburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de grootte en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Tilburg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tilburg

 • ZBPro (ZP500tfp-4), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-2 + S200), vermogen 1408 [KW], €957 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/3,2m2), vermogen 1388 [KW], €944 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Tilburg mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.tilburg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Tilburg aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tilburg!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente