Zonneboiler Berkel-Enschot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Berkel-Enschot? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website check jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Berkel-Enschot.

zonneboiler systeem installeren in 5057

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Tilburg gebruikt 870 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5057
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Een zonneboiler installateur in Berkel-Enschot vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Berkel-Enschot! Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Tilburg. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf ontdek je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lagere prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Berkel-Enschot. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Berkel-Enschot komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3150, met monteren & installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website check je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor een paar gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €135 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.175€85
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.425 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-berkel-enschot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze informatie kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de inhoud en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Berkel-Enschot (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Berkel-Enschot

 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-ZO500L), vermogen 3365 [KW], €2288 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 200 a label), vermogen 1325 [KW], €901 subsidie.
 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar RVS200 RS-3001-3-1REK), vermogen 1259 [KW], €856 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Tilburg een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.tilburg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Berkel-Enschot aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Berkel-Enschot!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!