Zonneboiler Etten-Leur

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Etten-Leur? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website doorzoek jij omvangrijke gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Etten-Leur.

zonneboiler systeem installeren in 4871

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Etten-Leur gebruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4871
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in Etten-Leur vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Etten-Leur! Geholpen door deze website ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Etten-Leur. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de regio. Bijgaand lees jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem voorziet in je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Etten-Leur. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Etten-Leur komen gemiddeld uit tussen €2750 en €4200, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor een variatie aan gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €70 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.075€75
200 liter2€3.175 – €3.875€140
300 liter3€4.525 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-etten-leur

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Etten-Leur (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Etten-Leur

 • Rivusol (Aquatel S200-5.0V), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x STAR 15/39 + EXPRESSO 500), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×5,095m opdaksysteem), vermogen 3182 [KW], €2164 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Etten-Leur een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.etten-leur.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Etten-Leur aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Etten-Leur!

 • De warmtepomp: wint energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!