Zonneboiler Heukelom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Heukelom? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Heukelom.

zonneboiler systeem installeren in 5066

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een standaard woning in Oisterwijk stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit betekent een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Heukelom vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Heukelom! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oisterwijk. Of check de website Qbis.nl voor informatie over eerlijke installateurs uit de gemeente. Bijgaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie voorziet in je watervoorziening en een warme woning. De installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Heukelom. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Heukelom schommelen tussen de €2425 en €3200, met montage. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor diverse situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €175 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€60
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.150 – €3.825€110
300 liter3€4.475 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-heukelom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heukelom (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot wel €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Heukelom

 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-HBB500L), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 400 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen RS2401-3 150L), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Oisterwijk een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.oisterwijk.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Heukelom aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Heukelom!

 • Warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!