Zonneboiler Oisterwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oisterwijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product komt tot stand door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl lees jij veelzijdige gegevens over een zonneboiler kopen in Oisterwijk.

zonneboiler systeem installeren in 5061

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in Oisterwijk stookt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5061
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Oisterwijk vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Oisterwijk! Aan de hand van onze tool bekijk je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Oisterwijk. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oisterwijk. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Oisterwijk liggen tussen de €2525 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.600€60
100 liter2€2.750 – €3.000€100
200 liter2€3.175 – €3.900€115
300 liter3€4.400 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-oisterwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Door het verbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U ontvangt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oisterwijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1600. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oisterwijk

 • S-Power (HP40-400 AD), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-2 + S300), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • UseAllEnergy (UseAllEnergy 6x200x3), vermogen 1315 [KW], €1194 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Oisterwijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.oisterwijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oisterwijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oisterwijk!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente