Zonneboiler Goirle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Goirle? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina ontdek je bruikbare toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Goirle.

zonneboiler systeem installeren in 5051

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Goirle verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5051
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Goirle vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Goirle! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Goirle. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installateurs in de buurt. Verderop vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Goirle. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Goirle zitten gemiddeld tussen €2425 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor enkele situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €70 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€60
100 liter2€2.850 – €3.025€85
200 liter2€3.225 – €3.925€115
300 liter3€4.475 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-goirle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Goirle (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verbreed. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €675 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Goirle

 • Rivusol (Aquatel S500-7.5V), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.
 • Viessmann (5m2 SV2F – Vitocal 343-G), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV HYG200CS1ww2xPro24 – 2IE Tap/CV HYG200CS1w), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Goirle een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.goirle.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Goirle aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Goirle!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente