Zonneboiler Hilvarenbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Hilvarenbeek? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina vind jij bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hilvarenbeek.

zonneboiler systeem installeren in 5081

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Hilvarenbeek gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Hilvarenbeek vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Hilvarenbeek! Dankzij deze pagina vind je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Hilvarenbeek. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over goede installateurs uit de gemeente. Verderop achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hilvarenbeek. Deze oplossing is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Hilvarenbeek liggen tussen de €2950 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een aantal omstandigheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €90 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€55
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.300 – €4.000€115
300 liter3€4.525 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-hilvarenbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze informatie kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U krijgt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Hilvarenbeek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is recentelijk verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1450. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hilvarenbeek

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen RS2401-3 500L), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 96-500), vermogen 3543 [KW], €2409 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-25T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Hilvarenbeek een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.hilvarenbeek.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hilvarenbeek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hilvarenbeek!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente