Zonneboiler Haghorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Haghorst? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Haghorst.

zonneboiler systeem installeren in 5089

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een alledaags huishouden in Hilvarenbeek verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Oftewel, een forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5089
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Haghorst vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Haghorst! Aan de hand van onze tool vind je zonder problemen een professionele installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hilvarenbeek. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit jullie streek. Bijgaand ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dat geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Met name aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege dalende prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Haghorst. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Haghorst vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3300, inclusief installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op deze pagina tref je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor diverse voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €155 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.550€55
100 liter2€2.900 – €3.100€80
200 liter2€3.175 – €4.000€115
300 liter3€4.525 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-haghorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze data kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Haghorst (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Haghorst

 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSV), vermogen 1765 [KW], €1200 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 horizontaal), vermogen 2643 [KW], €1797 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Hilvarenbeek een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.hilvarenbeek.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Haghorst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Haghorst!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!