Zonneboiler Esbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Esbeek? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website tref jij accurate info die helpen bij een zonneboiler kopen in Esbeek.

zonneboiler systeem installeren in 5085

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een alledaags huishouden in Hilvarenbeek gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5085
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Esbeek vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Esbeek! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Hilvarenbeek. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Esbeek. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Esbeek zitten gemiddeld tussen €2900 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op onze website bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€60
100 liter2€2.800 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.900€125
300 liter3€4.425 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-esbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Esbeek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €725 tot wel €1475. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Esbeek

 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSV), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 302 [KW], €2054 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 horizontaal), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Hilvarenbeek wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.hilvarenbeek.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Esbeek aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Esbeek!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!