Zonneboiler Diessen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Diessen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie kent 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze tool check jij samengestelde informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Diessen.

zonneboiler systeem installeren in 5087

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Hilvarenbeek gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5087
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Diessen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Diessen! D.m.v. onze website bekijk je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hilvarenbeek. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hierna lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie regelt jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Diessen. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder hebben we nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Diessen schommelen tussen de €2800 en €3650, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Hierna check je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor enkele scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €175 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€45
100 liter2€2.825 – €3.175€80
200 liter2€3.150 – €3.850€135
300 liter3€4.475 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-diessen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Diessen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €600 tot €1600. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Diessen

 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSV), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 verticaal), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Hilvarenbeek wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.hilvarenbeek.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Diessen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Diessen!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!