Zonneboiler Oirschot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oirschot? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij toepasbare info aangaande een zonneboiler kopen in Oirschot.

zonneboiler systeem installeren in 5689

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Oirschot gebruikt 1610 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5689
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Oirschot vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Oirschot! Aan de hand van onze website tref je eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oirschot. Of klik door naar kvinl.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit jullie streek. Bijgaand lees jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oirschot. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Oirschot zitten gemiddeld tussen €2725 en €3550, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar voorbeelden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.200€85
200 liter2€3.225 – €3.975€140
300 liter3€4.475 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-oirschot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oirschot (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oirschot

 • S-Power (HP30-300 AD), vermogen 1993 [KW], €1355 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-1 + S200), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×15 & 300L), vermogen 1410 [KW], €959 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Oirschot een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.oirschot.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oirschot aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oirschot!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente