Zonneboiler Eindhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Eindhoven? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij samengestelde adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Eindhoven.

zonneboiler systeem installeren in 5600

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Eindhoven verbruikt 1190 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €130 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5600
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2760 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Eindhoven vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Eindhoven! Middels deze pagina ontdek je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Eindhoven. Of probeer kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs uit de gemeente. Bijgaand vind jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie is toepasbaar voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Eindhoven. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eindhoven zitten gemiddeld tussen €2500 en €3850, met montage. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor een paar situatiesde kostprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€55
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.400 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-eindhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Middels deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Eindhoven (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €625 tot €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Eindhoven

 • Rivusol (Aquatel S200-4.0V), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x STAR 19/49 + EXPRESSO 800), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×4,085m opdaksysteem), vermogen 2927 [KW], €1990 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Eindhoven mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.eindhoven.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Eindhoven aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Eindhoven!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!