Zonneboiler Waalre

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Waalre? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze tool doorzoek jij accurate adviezen over een zonneboiler kopen in Waalre.

zonneboiler systeem installeren in 5581

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Waalre stookt 1770 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode5581
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Waalre vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Waalre! Door gebruik te maken van deze website ontdek je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Waalre. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met goede installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand ontdek jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Waalre. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Waalre schommelen tussen de €2875 en €3200, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. In het volgende kopje check je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor diverse voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €70 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€55
100 liter2€2.750 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.550 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-waalre

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie verdere info verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Waalre (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waalre

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S300L-1), vermogen 1442 [KW], €981 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B300LTR A), vermogen 1185 [KW], €806 subsidie.
 • Econo (M42HPCPC-300-HHB1), vermogen 3354 [KW], €2281 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Waalre mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.waalre.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Waalre aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Waalre!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!