Zonneboiler Eersel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Eersel? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eersel.

zonneboiler systeem installeren in 5521

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Eersel gebruikt 1620 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Eersel vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Eersel! D.m.v. deze website vind je simpel en snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Eersel. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de gemeente. Verderop vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit product houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eersel. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eersel schommelen tussen de €2800 en €3050, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een variatie aan situatiesde kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €180 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.575€60
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.200 – €3.975€110
300 liter3€4.575 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-eersel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het verbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Eersel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €725 tot €1425. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eersel

 • Rivusol (Aquatel S150-2.5V), vermogen 1159 [KW], €788 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 35 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2130 [KW], €1448 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×3,075m opdaksysteem), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Eersel mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.eersel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Eersel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Eersel!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente