Zonneboiler Duizel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Duizel? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze website tref je handige gegevens over een zonneboiler kopen in Duizel.

zonneboiler systeem installeren in 5525

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Eersel stookt 1620 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5525
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Duizel vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Duizel! Via onze website vind je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Eersel. Of bezoek de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Duizel. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Duizel fluctueren tussen de €2575 en €4500, met monteren & installeren. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop tref je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verschillende situatiesde geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€50
100 liter2€2.800 – €3.175€100
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.525 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-duizel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Duizel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Duizel

 • ZBPro (WPB260-HP), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro24), vermogen 3492 [KW], €2375 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Eersel een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.eersel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Duizel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Duizel!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!