Zonneboiler Vessem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Vessem? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie kent 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. onze tool ontdek jij waardevolle gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Vessem.

zonneboiler systeem installeren in 5512

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddeld gezin in Eersel verbruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5512
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Vessem vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Vessem! Geholpen door deze pagina achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Eersel. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met professionele installateurs in je omgeving. Verderop achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vessem. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Vessem fluctueren tussen de €2750 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verscheide scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €105 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€45
100 liter2€2.750 – €3.050€105
200 liter2€3.300 – €3.925€110
300 liter3€4.550 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-vessem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Vessem (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vessem

 • Technea (Settech 800L+3Calorio7,2m2), vermogen 3054 [KW], €2077 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600L – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.
 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro24), vermogen 3476 [KW], €2364 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Eersel soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.eersel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Vessem aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vessem!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!