Zonneboiler Schijndel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Schijndel? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij actuele adviezen over een zonneboiler kopen in Schijndel.

zonneboiler systeem installeren in 5481

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Meierijstad gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5481
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Schijndel vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Schijndel! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Meierijstad. Of check echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Hierna tref jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Schijndel. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Schijndel fluctueren tussen de €2400 en €3250, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor velerlei voorbeelden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €160 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€50
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.125 – €3.850€130
300 liter3€4.450 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-schijndel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Schijndel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot wel €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schijndel

 • Econo (M48HPCPC-300-H2), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800L – 5 XRAY10), vermogen 2878 [KW], €1957 subsidie.
 • 2-improve energy (300CS2wwpro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Meierijstad wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.meierijstad.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schijndel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schijndel!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!