Zonneboiler Meierijstad

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Meierijstad? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie kent twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze pagina ontdek je uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Meierijstad.

zonneboiler systeem installeren in 5461

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Meierijstad verbruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Meierijstad vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Meierijstad! Geholpen door onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Meierijstad. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hieronder check je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Meierijstad. Deze installatie is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Meierijstad fluctueren tussen de €2750 en €4050, met montage. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor diverse situatiesde kostprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €95 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.775 – €3.075€95
200 liter2€3.225 – €3.825€125
300 liter3€4.500 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-meierijstad

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Meierijstad (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €725 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Meierijstad

 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 verticaal), vermogen 2664 [KW], €1812 subsidie.
 • Wolf (BSP SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-800L-B), vermogen 3823 [KW], €2600 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Meierijstad mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.meierijstad.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Meierijstad aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Meierijstad!

 • De warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente