Zonneboiler Erp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Erp? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze tool vind jij uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Erp.

zonneboiler systeem installeren in 5469

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een standaard woning in Meierijstad stookt 1480 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5469
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Erp vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Erp! Dankzij onze website tref je snel een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Meierijstad. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Het systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Erp. Deze installatie is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Erp variëren tussen €2475 en €3050, met monteren & installeren. Het product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Verderop bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor velerlei situatiesde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €155 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.600€60
100 liter2€2.775 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.975€125
300 liter3€4.550 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-erp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Erp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €850 tot €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Erp

 • ReHeat B.V (EDSI boiler 4-24hpc), vermogen 3675 [KW], €2499 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-300-H2), vermogen 317 [KW], €2156 subsidie.
 • 2-improve energy (200CS2wwpro18), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Meierijstad een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.meierijstad.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Erp aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Erp!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!