Zonneboiler Sint Hubert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Sint Hubert? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze website check je samengestelde toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Sint Hubert.

zonneboiler systeem installeren in 5454

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een alledaags gezin in Mill en Sint Hubert verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5454
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Sint Hubert vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Sint Hubert! Aan de hand van onze vergelijker check je zonder problemen een erkende installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Mill en Sint Hubert. Of check kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna lees je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Sint Hubert. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Sint Hubert vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3100, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €165 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€70
100 liter2€2.850 – €3.200€80
200 liter2€3.125 – €4.000€125
300 liter3€4.600 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-sint-hubert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze data kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Sint Hubert (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sint Hubert

 • ReHeat B.V (EDSI boiler 1-24hpc), vermogen 1606 [KW], €1092 subsidie.
 • Solar2all (TS90/500/PWM), vermogen 3788 [KW], €2576 subsidie.
 • 2-improve energy (300AXHE1wwpro18), vermogen 1688 [KW], €1148 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Mill en Sint Hubert soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeente-mill.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Sint Hubert aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sint Hubert!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!