Zonneboiler Mill

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Mill? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker lees je omvangrijke raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Mill.

zonneboiler systeem installeren in 5451

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een gemiddelde woning in Mill en Sint Hubert verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5451
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Mill vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Mill! Dankzij onze vergelijker check je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Mill en Sint Hubert. Of klik door naar Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in de regio. Hierna ontdek jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor het warme water en de centrale verwarming. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Mill. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Mill vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3200, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op onze website vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor verschillende voorbeelden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €85 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€60
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.300 – €4.000€120
300 liter3€4.575 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-mill

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Mill (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €450 tot €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Mill

 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+2xCS250), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.
 • Solar2all (TS40/250/PWM), vermogen 2134 [KW], €1451 subsidie.
 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro18), vermogen 1664 [KW], €1132 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie levert de gemeente Mill en Sint Hubert een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.gemeente-mill.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Mill aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mill!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!