Zonneboiler Landhorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Landhorst? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze tool vind je toepasbare raadgeving over een zonneboiler kopen in Landhorst.

zonneboiler systeem installeren in 5445

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een doorsnee huishouden in Sint Anthonis gebruikt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Landhorst vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Landhorst! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Sint Anthonis. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jullie streek. Onderstaand achterhaal je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Landhorst. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Landhorst komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3800, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een aantal omstandigheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €110 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.650€55
100 liter2€2.825 – €3.150€100
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-landhorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Door deze statistieken kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Landhorst (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Landhorst

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 2,5m2- Oeg HSP1 400), vermogen 1189 [KW], €809 subsidie.
 • Solar2all (HP100HE/500B/PWM), vermogen 3886 [KW], €2642 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS400+3xCS500), vermogen 2641 [KW], €1796 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Sint Anthonis een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.sintanthonis.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Landhorst aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Landhorst!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!