Zonneboiler Oeffelt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Oeffelt? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van deze pagina check je uitgebreide details over een zonneboiler kopen in Oeffelt.

zonneboiler systeem installeren in 5441

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Boxmeer verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5441
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Oeffelt vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Oeffelt! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Boxmeer. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box tref je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oeffelt. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Oeffelt variëren tussen €2825 en €3550, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€60
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.200 – €3.825€145
300 liter3€4.500 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-oeffelt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Oeffelt (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €700 tot wel €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oeffelt

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1K.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Solar2all (HP75HE/500/PWM), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS200+2xCS150), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Boxmeer mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.boxmeer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oeffelt aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oeffelt!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!